PARTENERI MEDIA EDIȚIA 2018

Recent Posts

Alexandra Mănăilă: Era prima recunoaştere din cariera mea, la acea vreme

March 9, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surpriza cea mare a venit în 2015, când Freedom House a apreciat acest articol. Am primit Mențiune la concursul Tânărul Jurnalist al Anului 2004 la secțiunea Reportaj sănătate. 

 

Era prima recunoaștere din cariera mea, la acea vreme. Iar argumentul juriului de atunci a fost următorul: pentru cantitatea de informație pe care o aduce cititorului, scrisă într-un stil accesibil, cu talent și inteligență.

Concursul adresat tinerilor jurnaliști în acel an avea șapte secțiuni. Se înscriseseră peste 150 de jurnaliști din întreaga țară. Selecția articolelor a fost făcută de un juriu specializat, pentru fiecare secțiune în parte. În urma selecției, juriile secțiunilor – alcătuite din personalități mass media – au desemnat câte un câștigător al Marelui Premiu și câte două mențiuni pentru fiecare secțiune în parte.

 

Pentru mine a însemnat foarte mult această Mențiune. Nu mă așteptam, gândindu-mă că veneam de la o publicație de nișă, care pe deasupra era și nouă (deci nu apucase să se bucure de notorietate), iar tirajul în nici un caz nu putea concura cu publicațiile destinate marelui public. Prin urmare, crezusem eu că șansele mele vor fi foarte mici. Dar nu a fost așa! Dimpotrivă, munca mea a fost apreciată.

 

M-a motivat să merg mai departe pe acest drum și mi-a confirmat cât de inspirată am fost când am ales această meserie. Mai ales că renunțasem la jobul de asistentă medicală și misiunea de a face bine oamenilor, scopul meu în viață, și nu credeam că-l voi mai putea atinge prin scris.  M-am înșelat. Se poate face mult bine, scriind corect, informând rapid și onest publicul căruia i te adresezi și fiind mereu în slujba adevărului.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

March 5, 2018

Please reload

Archive
Please reload